OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Hej og velkommen til Mikromakker!
Vi er et forholdsvis nystartet udlejningskoncept, med et par år på bagen, som vil gøre det nemt og billigt at leje en bil i en mdr. eller mere.
Vi får hele tiden nye spørgsmål om vores koncept og biler – og det svarer vi selvfølgeligt gladeligt på. Mange er dog ofte stillet før og du kan herunder se svarene på de ofte stillede spørgsmål.
Du kan her se hvad vores tidligere og nuværende kunder fortæller om os: Trustpilot

Spørgsmål: Kan alle leje bil hos Mikromakker? 
Svar: Som udgangspunkt ja. Men da vi hverken forlanger kreditkort, udbetaling eller depositum, er vi nødt til at tage følgende forholdsregler i stedet for, som betyder vi er nødt til at afvise: Det kan være RKI-registrering, ingen fast bopæl i Danmark, taletidskort, manglende sammenhæng mellem oplyst og registreret adresse, registrerede lovovertrædelser indenfor visse områder. Det kan også være en kombination af en eller flere af disse nævnte parametre og alder. Derudover lejer vi ikke ud til erhverv, da det er en betingelse fra vores forsikringsselskab. Vores biler må derfor kun bruges til privat brug. 
Derudover har vi kun afdeling i Auning på Djursland indtil videre, hvor bilerne skal afhentes, serviceres, laves og afleveres. Derfor udlejer vi som udgangspunkt kun ud til lejere med bopæl i en radius på +/- 100 km fra vores adresse; Industrivej 5, 8963 Auning. Har du længere end det til vores værksted, er det en individuel vurdering, hvorvidt det giver mening at leje bil gennem os.

Spørgsmål: Hvad er proceduren, hvis jeg gerne vil leje en bil ved Mikromakker?
Svar: 
Du kan kontakte os pr. telefon, via mail eller gennem vores hjemmeside. Herefter beder vi dig om at sende et billede af dit kørekort og sygesikringsbevis, som vi bruger til at køre gennem et system, som screener alle vores interesserede kunder. Vi skal også bruge et billede af de andre der skal køre bilens kørekort, så vi kan få dem skrevet på lejekontrakten, og de lovligt kan køre i bilen. -Også så forsikringen dækker, såfremt der sidder en anden end dig bag rattet, og der sker et uheld. Dernæst kontakter vi dig, og aftaler nærmere hvornår vi kan have en bil klar. Du skal have indbetalt 1. måneds leje, gerne via mobilepay nr.: 350099, senest 2 dage før afhentning af bilen. Så kommer du til Auning, og vi får underskrevet kontrakten – og så er du godt kørende i din Mikromakker.

Spørgsmål: Kan det virkelig passe at all incl. også betyder fri km. , som i helt fri km.? 
Svar: 
Ja, det betyder helt fri km. ingen begrænsninger. 

Spørgsmål: Hvad med vægtafgift og forsikring? Det skal jeg vel selv betale så? 
Svar: Nej, miljøafgift betaler vi og der er kaskoforsikring på som vi også betaler. Det er kun ved større skader du vil kunne komme til at betale op til 2.000 kr., som er selvrisikoen. For personer under 23 år er selvrisikoen dog 5.000 kr. Dette gælder også hvis en eller flere ekstra førere er under 23 år.

Spørgsmål: Hvad nu hvis jeg har nedbrud på bilen?
Svar: Der er vejhjælp på alle Mikromakkere. Så du kontakter blot Falck på + 45 70 10 20 30. Så kommer de og hjælper dig videre, eller bugserer bilen til vores værksted i Auning, alt efter hvad der er galt med bilen. 

Spørgsmål: Skal jeg selv betale for service af bilen og for at få skiftet bremser f.eks.?
Svar: Du skal intet betale ift. service og reparationer foråsaget af almindelig brug og kørsel. Vi holder bilen kørende. 

Spørgsmål: Men det koster da ekstra, hvis der er andre end mig som skal have lov til at køre i bilen?
Svar: Der er mulighed for at skrive 3 personer, udover dig, på lejekontrakten og det koster ikke noget. 

Spørgsmål: Hvad nu hvis jeg får lyst til at køre til udlandet? 
Svar: Som udgangspunkt er vores udlejningsbiler ikke tænkt som feriebiler til lange rejser til udlandet. Har du behov for at krydse den danske grænse for en kort bemærkning, så kan det evt. aftales. I så fald kontakt os og vi vil tage en individuel vurdering.

Spørgsmål: Jeg er kun 19 år gammel og så er det vel håbløst for mig at leje en bil hos jer også?
Svar: Nej, vi har ikke aldersbegrænsning på, så længe du har et gyldigt kørekort og er over 18. For personer under 23 år er selvrisikoen dog 5.000 kr. i stedet for 2.000 kr. Dette gælder også hvis en eller flere ekstra førere er under 23 år

Spørgsmål: Hvor meget koster det ekstra?
Svar: Det koster ikke ekstra hos Mikromakker. Kun hvis du ikke betaler dine bøder, og vi bliver nødsaget til at flytte dem over i dit navn. I så fald kommer der et administrationsgebyr på 375,-.

Spørgsmål: Er der VIRKELIG ikke noget der ikke er med i prisen?
Svar: Jo, brændstof, parkeringsbøder og andre afgifter grundet trafikforseelser skal du selv betale for. Derudover er alt inkluderet.

Spørgsmål: Kan jeg leje en Mikromakker i 2 uger? 
Svar: Vi lejer kun Mikromakkerne på månedsbasis. Men da prisen kun er kr. 2.875,-, er det ofte billigere end at leje en bil i 2 uger et andet sted, og så har du jo bil gratis i yderligere 2 uger.1 måned svarer til 30 dage.

Spørgsmål: Hvor meget skal jeg betale i udbetaling? 
Svar: Ingenting. Du betaler blot for første måneds leje inden lejens start. Så heller intet depositum. 

Spørgsmål: Er der forskel på at leje i 1, 2, 3 eller flere mdr.? 
Svar: Ja, der er forskel. Loven kræver, at man skal registreres på registreringsattesten, hvis man lejer en bil i mere end 30 dage. Derfor er 1 mdr. leje hos Mikromakker, og de fleste andre udlejningssteder. 30 dage. Lejer man en bil i mere end 30 dage, uden at være registreret som bruger på registreringsattesten, så risikerer både udlejer og lejer at få en bøde af politiet. Derudover kan forsikringsselskaberne afvise at dække hvis uheldet skulle være ude. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på dette, når man lejer bil i det hele taget. 
Der er en ekstra udgift ved dette pga. omregistrering. Vi har derfor valgt at prisen er 2.875,00 for 1 mdr.(30dg.), ved kun 2 mdr. leje opkræves 500 kr. til omregistrering, som kommer oven i lejen. Lejer man en Mikromakker i 3 mdr. eller mere, så betaler vi for omregistreringen.

Skulle der være flere spørgsmål elle detaljer, du ikke synes blev belyst herover, er du meget velkommen til, enten at kigge i betingelserne, eller kontakte os pr. mail eller telefon. Du er også altid velkommen til kigge forbi Industrivej 5 i Auning, hvor vi holder til.